Нова одлука о наплати паркинга – Мијењају се зоне, а цијена једног дијела паркиралишта коштаће 0,50 КМ

Одборници требињске Скупштине усвојили су данас нову одлуку о коришћењу и наплати паркинга на градским паркиралиштима, чиме су донесене повољније цијене карте за бројне наше суграђане.

Наплата паркинга вршиће се на паркиралиштима која су подијељена у двије зоне, гдје прва зона обухвата улице Краља Петра И ослободиоца, Цара Лазара и Царице Милице, Вука Караџића до раскрснице са улицом Степе Степановића, Десанке Максимовић, Светозара Ћоровића, Доситејева, Цвјетни трг, Светосавска, Београдска и Луке Петковића.

Тако ће сада паркинг у Лучи бити у другој зони, па ће умјесто 3,00 КМ у сезони сада плаћати 1,50, односно умјесто 1,50 КМ ван сезоне сада ће цијена карте по започетом сату бити 1,00 КМ.

Друга зона обухвата улице Душанова, Гарибалдијева, Добровољних давалаца крви, Требињских бригада, Вука Караџића од раскрснице са улицом Степе Степановића до Војвођанске улице, Руска, Жичка, Јелене Анжујске, Херцег Стефана Косаче, улица која спаја Војвођанску улицу са улицом Степе Степановића.

Новина је и да ће цијена паркинга у бившој касарни убудуће коштати 0,50 КМ по започетом сату током цијеле године, док је до сада цијена коштала 1,5 КМ у сезони, односно 1,00 КМ ван сезоне.

Посебна повлашћења имаће пензионери и лица старија од 65 година који живе у стамбеним објектима испред којих се наплаћује паркинг. Они ће сада повлашћену карту моћи да купе по цијени нижој за 50 одсто.

Тако ће за пензионере годишња карта сада износити 60 КМ у првој зони, односно 50 КМ у другој зони.

Овом одлуком увела се и нова категорија повлашћених паркинг карта за власнике апартмана, кућом за одмор или собом за изнајмљивање која ће на мјесечном нивоу коштати 100 КМ, односно 50 КМ у зависности да ли је ријеч о периоду од 15. маја. до 15. септембра или периоду од 16. септембра до 14. маја.

Наплата паркирања на паркиралиштима вршиће се сваким радним даном од 7.00 до 21.00 час, а суботом од 7.00 до 14.00 часова, осим на паркингу у улици Степе Степановића гдје се наплата паркинга може организовати и суботом од 14.00 до 21.00 час, као и недељом и државним празником од 7.00 до 21.00 час.

Новости

Copyright © 2024